January 5, 2018

Please reload

Zadnje novice

Za nami je prvih sedem predstav za otroke

January 25, 2018

1/8
Please reload

Izbrano

Napoved koncerta "Divja baba", 26. avgust 2017

August 4, 2017

 

Na sugestivnem travniku pred cerkvijo Svetega Ivana na Šebreljski planoti arheološkega parka Divje babe, obdanim z razgledom, ki ga nima vsak, se bo zgodil pozno avgustovski koncert, posvečen glasbilu flavti, ne samo v glasbi, ampak tudi v besedi - koncertni dogodek bo hkrati predstavitev prve knjige v zbirki "Flavtofonije", ki predstavlja neandertalčevo piščal, najstarejši poznani inštrument na svetu, najdeno prav v jami strmega in skalnatega pobočja, ki se od Šebreljske planote spušča v dolino reke Idrijce.

Tinkari se bosta med koncertom pridružila posebna gosta.

Boštjan Gombač, multiinštrumentalist, skladatelj in letošnji nagrajenec Prešernovega sklada. Z Boštjanom sta se s Tinkaro prvič srečala leta 1996 v skupini Terra Mystica, kasneje pa tudi v drugih zasedbah. Na večernem recitalu bo Boštjan igral na (poleg ostale instrumente in glasbila) repliko neandertalčeve piščali.

Gal Gjurin je pevec, multiinštrumentalist, glasbeni producent, skladatelj, založnik, pesnik in pisatelj. Z Galom je Tinkara na odru in v studiu sodelovala v preteklem letu, na letošnjo pomlad pa sta posnela njun prvi duet, skladbo En objem.

Koncert bo zvočno obogatil še orkester flavt Flavtofonija, ki se bo sestavil v celoto na ta dan in bo zazvenel v skupni improvizaciji. Zagotovo pa bo večer prinesel še kakšno glasbeno presenečenje. 

Share on Facebook
Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle