Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab

Prva slikanica v zbirki Flavtofonija, ki opisuje prvo poznano najdeno glasbilo, neandertalčevo piščal, ki mu v glasbenem jeziku pravimo tidldibab. Tinka Tonka se rodi v jami Divje babe in tako se začne njena zgodba vznemirljivih potovanj in raziskovanj skozi prostor in čas.

Please reload

Knjige v nastajanju

Tinka Tonka Flavtofonka in trubadur

Trubadur verjame, da ne bi bilo ne poezije in ne glasbe, če ne bi bilo ljubezni.

Tinka Tonka Flavtofonka in krotilci kač

Tudi živali se odzivajo na glasbo. Krotilci kač v svojih košarah prenašajo kobre, ki jih krotijo z igranjem na svoje piščali.

Tinka Tonka Flavtofonka in Ian Anderson

Ian Anderson je kralj rok flavte. S svojo glasbeno skupino Jethro Tull in še drugimi raznovrstnimi zasedbami je od 60-ih vse do danes s svojim bogatim in plodnim avtorskim repertoarjem igral na vseh večjih svetovnih koncertnih prizoriščih.

Tinka Tonka Flavtofonka in Krišna

Krišna je eden od indijskih bogov. Ko igra na svojo indijsko prečno flavto, se okrog njega zbere pisana druščina deklet.

Tinka Tonka Flavtofonka in Mozart

Večno vprašanje o Mozartovem odnosu s flavto ima različne odgovore in interpretacije. V slikanici Tinka Tonka najde njegovo pismo očetu, v katerem Amadeus piše o flavti.

Tinka Tonka Flavtofonka in vojne flavte

V Burgundskih vojnah so na bojiščih igrali na flavte in bobne ter tako zmagali zadnjo bitko, saj jim je glasba ne samo vlivala pogum in vero, ampak so piski in ritem naznanjali, kdaj je treba v boj.

Tinka Tonka Flavtofonka in Pan

Pan je grško božanstvo, ki se kaže v podobi pol človeka in pol kozla. Iz trstičja, v katerega so vodne sestrice spremenile nimfo Sirinks, naredi piščal.

Tinka Tonka Flavtofonka in Kokopeli

Kokopeli je doma v jugozahodni Ameriki. V svoji grbi nosi dojenčke. Je pripovedovalec zgodb, igra na blok flavto in glasbo povezuje s plesom.

Please reload

Ni vsak svoje sreče kovač, da bi se rodil v ledeni dobi in preživel do današnjih dni.

Tinka Tonka Flavtofonka, pravljični lik v zbirki Flavtofonija, ima to srečo. Je pol človek in pol nadnaravno bitje, ki prosto potuje v prostoru in času, da bi razumela smisel sveta in povezave v njem.

Najbolj jo zanimajo glasba, glasbila, flavte in piščali.

Rodi se v ledeni dobi v jamskem paleolitskem najdišču Divje babe v razgibani pokrajini Idrijsko-Cerkljanskega hribovja v Sloveniji, kjer so leta 1995 našli najstarejšo piščal na svetu. Pot jo vodi do Grčije, kjer sreča pol kozla in pol človeka Pana in njegovo piščal Sirinks pa do provansalskega trubadurja, ki iz srebrnih in lesenih flavt izvablja zvoke čiste dvorske ljubezni in igra na prvo obliko notnih zapisov, na neume. Sreča tudi boga plodnosti in prinašalca zgodb, Kokopelija iz jugozahodne Amerike, ki igra na indijansko kljunasto piščal.  V Indiji sreča flavtista boga Krišno in krotilce kač. Zelo je presenečena, ko najde pismo Mozarta očetu, v katerem mu pripoveduje o flavti in naravnost navdušena je, ko sreča Iana Andersona,

ki spretno vihti svojo sodobno prečno rock flavto.

Do sedaj je iz zbirke Flavtofonija izšla prva slikanica z naslovom "Tinka Tonka Flavtofonka in

neandertalčeva piščal iz Divjih bab".

Knjižna zbirka "Flavtofonija"

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle